• Läkemedel & Hushållsprodukter nära dig

Hårvård

I den här kategorin hittar du ett stort utbud av hårvårdsprodukter för alla hårtyper. Vi erbjuder återfuktande produkter, uppbyggande produkter och hårinpackningar som vårdar håret lite extra. Här hittar du också stylingprodukter i form av hårspray, hårvax, hårborstar med mera. Slitet hår kan vem som helst uppleva, oavsett längd och hårtyp. Det är inte ovanligt att man använder olika stylingverktyg i form av plattång, locktång eller hårfön som belastar håret med hög värme och i sin tur sliter ut hårstråna. Blondering av håret, löshår, kosthållning och temperaturskillnader är också bidragande faktorer till slitet hår och i vissa fall att håret går av. För att minska risken för slitet hår är det viktigt att man tar hand om håret med rätt produkter som är anpassade efter ens hårtyp.

I duschen är det viktigt att tänka på att ha ett bra schampo och balsam som är rätt för din hårtyp. Försök att inte tvätta håret mer än varannan eller var tredje dag. När man tvättar håret för ofta så försvinner de naturliga oljorna i håret. Det gör att håret blir uttorkat och producerar mer talg, som i sin tur att gör att håret känns flottigt. Undvik för varmt vatten när du sköljer ur produkterna, då värmen bidrar till onödigt slitage. Om du använder stylingverktyg med värme är det viktigt att skydda håret med ett värmeskydd. 

Lider du av löss, håravfall, mjäll eller torr hårbotten så finns det produkter som lindrar och behandlar i respektive underkategori.