0

    

 KÖP NU BETALA SEN      TRYGGT E-HANDEL

Eteriska oljor

Här på Receptfree har vi samlat dom bästa eteriska oljorna på marknaden. Aromatiska växter producerar doftande essenser som kan extraheras från bark, frukt, blommor, blad, frön och rötter från både plantor och träd. De väldoftande essenserna har en naturlig funktion att dra till sig viktiga insekter för pollinering men även för att ge skydd mot svampangrepp, bakterier och skadeinsekter. Eteriska oljor är inte feta som vegetabiliska oljor, även om vissa kan vara trögflytande. De är högkoncentrerade essenser med en stark doft och bör av den anledningen alltid spädas ut i en basolja innan de t.ex. appliceras på huden. Några exempel på basoljor är sötmandel-, jojoba- och kokosolja.

Kvaliteten på eteriska oljor varierar med faktorer som växtförhållande, klimat, skördesätt och framställning. Ångdestillation och kallpressning är två bra framställningsmetoder och varje olja får sin unika kemiska sammansättning. Det är framförallt kombinationen av naturliga ämnen i en balanserad proportion som bidrar till oljans terapeutiska egenskaper.

Eteriska oljor oxideras med tiden särskilt i kontakt med luft och värme, vilket innebär att oljans kvalitet och terapeutiska egenskaper minskar eller försvinner helt. Förvara oljorna mörkt och svalt så håller dem sig fräscha längre. Ett bra tips är att ha dem i kylskåpet.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen