0

    

 KÖP NU BETALA SEN      TRYGGT E-HANDEL

Rökelser & Rökpinnar

Rökelser i form av stickor används idag i religionsutövning, modern magi, alternativ medicin och som allmän trivselfrämjare.

I Indien har man i tusentals år mediterat på mattor vävda av vetivertgräsets rötter, vars doft inte bara håller insekter borta utan också är lugnande. Detsamma gäller den överallt i Indien närmast obligatoriska rökelseingrediensen sandelträ, gammal i användning redan på Buddhas tid (500-talet f. Kr.). När han ska beskriva vilket lyxliv han levde som prins är bästa exemplet just det förstklassiga sandelträ han brukade använda.

Till skillnad från rökelser så kan du använda dig av doftpinnar och njuta av goda dofter helt rökfritt. Doftpinnar skapar härliga dofter och används numera i hemmets alla rum. Här finns underbara doftpinnar från kända varumärken. Ett bra alternativ till doftljus som kanske är barnvänligare och kräver mindre tillsyn. 

Doftpinnar är en speciell typ av trästickor som suger upp oljan i glasbehållaren och sedan sprider doften i rummet precis så som du önskar. Det fina med doftpinnar är nämligen att du själv kan bestämma styrkan på doften genom antalet pinnar i glasbehållaren. Fler pinnar ger kraftigare doft och färre pinnar därmed en mildare doft. Dessutom kan doftstyrkan ökas genom att vända pinnarna med kanske 2-3 veckors mellanrum,.

Variera dofterna och byt doftpinnar som du behagar beroende kanske på årstid mod eller känslostämning. Här finns dofter för alla årstider och även ett stort antal ekovänliga vegetabiliska och 100 % naturliga doftpinnar. 

Doftpinnarna är en fin inredningsdetalj och en mycket uppskattad present. Försök bara hitta dina favoriter då vi har ett mycket stort utbud. Hållbarheten varierar mellan varumärken antalet pinnar och doftbehållarens storlek men normalt mellan 2-6 månader.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen