0

    

 KÖP NU BETALA SEN      TRYGGT E-HANDEL

Feber hos barn

Varumärken

Verksamt ämne

Beredningsform

Barn/Vuxen

Ett barns kroppstemperatur ligger normalt mellan 36,0 och 37,8 grader. Är barnets temperatur över 38 grader brukar man säga att det har feber, men detta kan variera mellan olika barn. Ett barn med feber behöver vila och det är bra att barnet dricker ordentligt. Se till att barnet inte är för varmt eller för kallt så att det fryser. Det är viktigt att se till barnets allmäntillstånd och inte stirra sig blind på termometern. Febernedsättande läkemedel behöver inte alltid användas, men mår barnet märkbart dåligt av febern kan febernedsättande vara till hjälp. Om ditt barn är slött, inte orkar leka eller prata, eller inte vill dricka ska du kontakta vården direkt.

Här i avdelningen Feber hos barn har vi febertermometrar och de febernedsättande läkemedel som kan användas till barn. Det är viktigt att välja rätt sorts läkemedel beroende på hur gammalt barnet är och det är viktigt att rätt dos ges. Paracetamol kan ges till barn över 3 månader. Från 6 månaders ålder kan barn få febernedsättande som innehåller ibuprofen. Till små barn som inte börjat äta mat och prova nya smaker kan det vara svårt att ge flytande läkemedel. Välj istället suppositorium (som även är bra när barnet är mycket sjukt eller kräks).

Läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra, exempelvis Treo, Magnecyl och Bamyl, ska inte ges till barn under 18 år som har feber. 

Rådgör alltid med en läkare

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen