0

    

 KÖP NU BETALA SEN      TRYGGT E-HANDEL

Förebygger & Lindrar

Beredningsform

Barn/Vuxen

För att förebygga förkylning är det bra att undvika att ta folk i hand om de är förkylda eller om du själv är förkyld. Håll gärna ett visst avstånd till dem som nyser eller hostar. Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk som du sedan slänger. Att tvätta händerna ofta och noga är viktigt i förkylningstider. Använd gärna handsprit när du tvättat händerna. Hur du lindrar besvären vid en förkylning beror på vilka symtom du drabbats av. Om du är kraftigt förkyld är det bra att vila och ta det lugnt, i alla fall första dygnet. Du behöver inte ligga still, det kan även vara bra att komma upp och röra på sig men du ska inte motionera. Om du har feber finns det receptfria febernedsättande läkemedel som kan hjälpa. Det är även en bra idé att dricka mer vatten än vanligt då kroppen förlorar mer vätska när du har feber. 

Om du har ont i halsen kan lenande halstabletter kännas skönt för halsen. Även varma drycker som t.ex. te kan lindra. Har du hosta är det också bra att dricka mer än vanligt. Det tunnar ut slemmet och gör det lättare att hosta upp. Det finns även receptfria slemlösande läkemedel att köpa. Ett annat tips är att undvika rökiga miljöer och att sova med huvud högt. Att sova med huvudet upphöjt gör att slemhinnorna i näsa och hals blir mindre svullna under natten. Är du täppt i näsan hittar du olika nässpray i denna kategori som verkar avsvällande och minskar rinnsnuva. Vill du inte använda nässpray kan du skölja näsan med koksaltlösning. Det brukar underlätta att använda en nässköljare för att lättare få upp saltlösningen i näsan. 

Här hittar du olika medel som kan förebygga och lindra en förkylning. Kosttillskott för immunförsvaret hittar du istället här: Förkylning & Immunförsvar.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen