0

    

 KÖP NU BETALA SEN MED KLARNA   TRYGGT E-HANDEL Klarna

 

Graviditetstest

Barn/Vuxen

I denna kategori finner du graviditetstest. Vi har bland annat flerpack för dig som testar ofta, graviditetstest med veckoindikator och test för dig som vill testa tidigt. 

Hur fungerar ett graviditetstest?

Det finns många olika graviditetstest att välja bland men gemensamt för alla dessa är att de reagerar på hormonet hCG i urinen. Embryot bildar hCG för att stimulera gulkroppen att producera ett annat hormon som heter progesteron. Detta gör i sin tur att livmodern bildar fler blodkärl där ägget kan fästa och växa. Det tar ca 7-10 dagar efter en befruktning innan hCG går att mäta i urinen.

När ger graviditetstestet ett säkert svar?

Samma dag som din mens skulle ha kommit ger så gott som alla tester ett säkert svar. Om du är osäker på när din mens ska komma brukar man säga att det går att lita på ett graviditetstest om det tas tre veckor efter oskyddat samlag/befruktning. Det finns tester som ger svar tidigare, t.ex. Clearblue Early Detection eller RFSUs graviditetstest. Det kan vara bra att veta att tidiga test inte är lika säkra som test du tar vid senare tillfälle. Clearblue har även tester som ger tydliga svar i bokstäver och med veckoindikator.

Har du fler frågor kan du kontakta vår kundservice. 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen